5,8K
Deserek dla niemowląt po 10 miesiącu życia (ze względu na zawartość jogurtu naturalnego). Mała pychotka, którą zajadało się moje Dziecko przez 2 dni. I musiałam robić kolejną porcję 🙂 ale to później, bo nie daję non stop tego samego, musi przecież poznawać nowe smaki.
P.s. Na wstawienie tutaj czeka wiele przepisów, w tym też dla dzieci. Niestety (a może stety, bo to z powodu początków chodzenia mojej Córeczki – muszę Ją „prowadzać” i pilnować jak oka w głowie. Ale taka kolej rzeczy;)) – czasu brak 🙂
Składniki:
1 duże jabłko
1 duży banan
1/2 awokado
1 mały jogurt naturalny
Sposób przygotowania:
Jabłko i awokado dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Awokado również pozbawiamy skórki. Następnie ścieramy na tarce i przekładamy do rondelka dolewając odrobinę przegotowanej wody. Po zabulgotaniu gotujemy około 2-3 minuty, stale mieszając, by nam się nie przypaliło. Dodajemy jogurt i po chwili zestawiamy z gazu.
2 komentarze
Witam .gdzie w przepisie na awokado z jabłkiem i bananem jest gluten? Jogurt to nie gluten tylko nabiał z laktoza ewentualnie .
Racja, mogłam się pomylić. Poprawię przy okazji, dzięki za sygnał.