Strona główna Kategorie przepisówLunchbox Pasta tuńczykowo-jajeczna

Pasta tuńczykowo-jajeczna

dodane przez Anett
Własnoręcznie przygotowana pasta na kanapki to zdrowe śniadanie lub kolacja. Nie wymaga dużo czasu, a jest świetnym urozmaiceniem posiłków. Dodatki mogą być różne, za każdym razem otrzymamy inny smak 🙂
No i przede wszystkim powinniśmy jeść ryby, bo są bardzo zdrowe i dostarczają nam wiele potrzebnych składników odżywczych.

 

Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
5-6 jajek
2 łyżki keczupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta soli
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w jak najdrobniejszą kosteczkę (można użyć sitka do krojenia jajek). Tuńczyka rozdrabniamy, dodajemy do jajek, całość skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy lekko rozcierając pastę łyżką. Dodajemy majonez i keczup, przyprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzem.

 

 

Inne propozycje dla Ciebie

Podoba Ci się wpis lub masz uwagi? Daj znać w komentarzu