1,5K
Taki koktajl to witaminowa bomba! Sama wypiłam, podałam też córci i mężowi i oboje wypili ze smakiem. Prosty sposób na smaczny napój, pełny witamin i minerałów. Szpinak mrożony możemy zastąpić świeżym.
Składniki:
2 brykiety mrożonego szpinaku
2 liście kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 jabłko
1 plasterek cytryny
1/2 szkl. przegotowanej wody
1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%
Sposób przygotowania:
Do kielicha blendera wrzucamy rozmrożone brykiety szpinaku, połamane
liście kapusty pekińskiej, plasterek cytryny i kawałki pomidora
(wcześniej sparzamy i pozbawiamy skórki).
liście kapusty pekińskiej, plasterek cytryny i kawałki pomidora
(wcześniej sparzamy i pozbawiamy skórki).
Dodajemy obrane i pokrojone w małe kawałki jabłko, dolewamy 1/2 szkl. przegotowanej wody i 1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%.
Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.