Strona główna Kategorie przepisówFIT przepisy Naleśniki arbuzowe

Naleśniki arbuzowe

dodane przez Anett
Arbuz jest super orzeźwiający. Ostatnio próbuję go w różnych kombinacjach, więc i naleśniki musiały być, bo często różne smażę 🙂 są pyszne!
Do przygotowania ciasta wykorzystałam rewelacyjną mąkę od Młynomag 🙂

Składniki:
1/4 arbuza
2 jajka
1/2 szkl. wody
1 szkl. mąki krupczatki
2 łyżki oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
Wycinamy miąższ arbuza, pozbawiamy pestek i blendujemy – u mnie wyszło
0,5 litra. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy i dodajemy miąższ,
mąkę, wodę i olej. Rózgą lub mikserem mieszamy całość na taką
konsystencję jak standardowo do naleśników (ilość wody i mąki może się
nieco zmieniać w zależności od soczystości arbuza, czyli gęstości po zmiksowaniu).
Smażymy naleśniki na mocno rozgrzanej patelni teflonowej bez tłuszczu
(ostrożnie przy przewracaniu!).
Przed każdym smażeniem dokładnie mieszamy ciasto naleśnikowe.

image_pdfZapisz przepis do PDFimage_printWydrukuj przepis

Inne propozycje dla Ciebie

2 komentarze

Magdalena Kuchaja 4 maja 2016 - 16:15

genialny pomysł, w życiu bym nie wpadła na naleśniki z arbuza! 🙂
zapraszam do udziału w wiosennym konkursie 🙂 http://foodmania-przepisy.blogspot.com/search/label/KONKURS

Reply
wedelka 9 maja 2016 - 08:47

Intrygujące 🙂

Reply

Podoba Ci się wpis lub masz uwagi? Daj znać w komentarzu