1,6K
PRAWIE robi różnicę nie tylko w reklamie 😉 dlatego jest to sałatka
prawie w kolorach flagi Włoch 😉 zdrowa, pyszna i pachnąca, choć z pewnością
najlepsza będzie z naszymi, polskimi truskawkami dojrzewającymi w pełnym
słońcu! 🙂
prawie w kolorach flagi Włoch 😉 zdrowa, pyszna i pachnąca, choć z pewnością
najlepsza będzie z naszymi, polskimi truskawkami dojrzewającymi w pełnym
słońcu! 🙂
Składniki:
duża garść mixu sałat
250g chudego twarogu
10-15 truskawek
1/2 szkl. oleju rzepakowego
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Sporą garść mixu sałat wkładamy do słoika (powinna zajmować 1/3
pojemności). Następną warstwę tworzymy z chudego białego twarogu –
rozkruszamy w dłoniach i wsypujemy do słoika. Ostatnia warstwa to
pokrojone truskawki.
Dressing pietruszkowo-miodowy: olej przelewamy do miseczki, wsypujemy
pietruszkę i blendujemy całość przez 2-3 minuty, by pietruszka dobrze
puściła sok i oddała smak. Następnie papkę przekładamy na gazę i
dokładnie wyciskamy cały aromatyczny olej pietruszkowy do drugiej
miseczki. Łączymy go z łyżką miodu i polewamy sałatkę przed podaniem.
pojemności). Następną warstwę tworzymy z chudego białego twarogu –
rozkruszamy w dłoniach i wsypujemy do słoika. Ostatnia warstwa to
pokrojone truskawki.
Dressing pietruszkowo-miodowy: olej przelewamy do miseczki, wsypujemy
pietruszkę i blendujemy całość przez 2-3 minuty, by pietruszka dobrze
puściła sok i oddała smak. Następnie papkę przekładamy na gazę i
dokładnie wyciskamy cały aromatyczny olej pietruszkowy do drugiej
miseczki. Łączymy go z łyżką miodu i polewamy sałatkę przed podaniem.
3 komentarze
cudnie wygląda ten słoiczek! sałatka z pewnością pyszna, ale nawet gdyby nie była, oczy i tak by jadły:)
genialne!!! 🙂
Dziękuję 🙂 Sałatka jest pyszna, bo jakie może być połączenie twarogu z truskawkami z nutą miodową i sałatą? 🙂