1,6K
Pyszny koktajl z sezonowych owoców. Choć niestety porzeczki już się skończyły, ale mogą być też mrożone 🙂
Niemal codziennie przygotowuję różnego rodzaju koktajle, które Zuzia wypija ze smakiem. Pyszne porcje witaminowe zamknięte w szklance 🙂
Składniki:
1/2 litra jeżyn
1/2 szkl, czarnej porzeczki
1/2 szkl. jagód (mogą być borówki)
400 g kefiru naturalnego (najlepiej 0%)
2 płaskie łyżki cukru*
Sposób przygotowania:
Owoce dokładnie płuczemy i pozbawiamy zanieczyszczeń, przekładamy do blendera. Wlewamy kefir i dodajemy cukier (opcjonalnie, bo można go całkowicie pominąć, ja dałam ze względu na zakwaszenie słodkich owoców kefirem). Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji napoju. Podajemy z grubą słomką.
2 komentarze
Kocham koktajle:)
świetne zdjęcia 🙂 Koktajle są super 🙂