Strona główna Kategorie przepisówFIT przepisy Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek

Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek

dodane przez Anett
Pyszny koktajl z sezonowych owoców. Choć niestety porzeczki już się skończyły, ale mogą być też mrożone 🙂
Niemal codziennie przygotowuję różnego rodzaju koktajle, które Zuzia wypija ze smakiem. Pyszne porcje witaminowe zamknięte w szklance 🙂
Składniki:
1/2 litra jeżyn
1/2 szkl, czarnej porzeczki
1/2 szkl. jagód (mogą być borówki)
400 g kefiru naturalnego (najlepiej 0%)
2 płaskie łyżki cukru*
Sposób przygotowania:
Owoce dokładnie płuczemy i pozbawiamy zanieczyszczeń, przekładamy do blendera. Wlewamy kefir i dodajemy cukier (opcjonalnie, bo można go całkowicie pominąć, ja dałam ze względu na zakwaszenie słodkich owoców kefirem). Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji napoju. Podajemy z grubą słomką.

Inne propozycje dla Ciebie

2 komentarze

Małgorzata Ćwiklińska 10 sierpnia 2016 - 09:44

Kocham koktajle:)

Reply
Jolanta Klimek 14 sierpnia 2016 - 13:31

świetne zdjęcia 🙂 Koktajle są super 🙂

Reply

Podoba Ci się wpis lub masz uwagi? Daj znać w komentarzu