Kluseczki kładzione bananowe

dodane przez Anett
Kluseczki kładzione to sposób na sycące, szybkie i smaczne danie. Tym
razem postanowiłam przygotować je w nieco innej  – słodkiej wersji, która zasmakuje
nie tylko dzieciom, ale i dorosłym.
W cieście znajduje się zmiksowany banan i mascarpone, dzięki czemu są słodkie i delikatne!

 

Składniki:
1 dojrzały banan
125g serka mascarpone
1 jajko
1/2 szkl. mąki pszennej
szczypta soli
Dodatkowo:
świeże owoce (porzeczki, granat lub inne)
Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy jajko, dodajemy serek i plasterki banana, blendujemy na
gładką masę. Wysypujemy mąkę i ponownie blendujemy do uzyskania gęstej
masy (jeśli trzeba dodajemy więcej mąki).
W garnku gotujemy wodę ze szczyptą soli, zamoczoną w gorącej wodzie
łyżką nabieramy porcję ciasta i wkładamy na wrzątek. Gotujemy 1-1,5
minuty od wypłynięcia.
Podajemy ze świeżą porzeczką i ziarnami granatu (mogą być też inne
owoce). Jeśli ktoś lubi przed podaniem można pospać odrobiną cynamonu.

 

 

Inne propozycje dla Ciebie

2 komentarze

kociolek-pysznosci 15 lipca 2016 - 19:36

Super kładzione, nie jadłam takich.

Reply
MamaSpace 13 stycznia 2017 - 15:00

Moim dzieciom z pewnością posmakują 🙂 bardzo fajny przepis, szybki i prosty 🙂

Reply

Podoba Ci się wpis lub masz uwagi? Daj znać w komentarzu