2,8K
Kolejna zupka, która mojej Małej baaardzo posmakowała. A ja kolejny raz podjadałam (niby żeby sprawdzić, czy nie za gorąca;)).
Tak w ogóle, to moja Córcia dyni nie lubi 🙂 i obiadku z samej dyni i ziemniaka nawet nie tknie. Ale tak przemycona, w towarzystwie innych warzyw zajada, a na koniec krzyczy, że się skończyło 🙂 Dodatek selera, pietruszki i koperku sprawia, że zupka jest bardzo aromatyczna 🙂
Składniki:
1,5 dużego ziemniaka
1 średnia marchewka
3 łyżki dyni pokrojonej w kostkę
1 łyżeczka pokrojonej w kosteczkę pietruszki
1 łyżeczka pokrojonego w kostkę selera
1 czubata łyżeczka posiekanego koperku
1 łyżka oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
Warzywa dokładnie myjemy i obieramy. W niewielkim garnuszku zagotowujemy trochę wody, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, pietruszkę i seler, po 5 minutach dorzucamy pokrojonego ziemniaka, a po 2 minutach kosteczki dyni. Gotujemy do miękkości, dolewamy olej, zagotowujemy. Po zestawieniu z gazu dodajemy posiekany koperek Całość blendujemy do uzyskania konsystencji odpowiedniej dla dziecka.
1 Komentarz
Pożywna zupka:)