Strona główna Kategorie przepisówDodatki do dań Pasta twarożkowa z rzodkiewką i cebulą

Pasta twarożkowa z rzodkiewką i cebulą

dodane przez Anett
Zapraszam na śniadanie wg Jolanty KG :)) tą pastę również znalazłam w Jej przepisach i bardzo się z tego cieszę, bo jest świetną propozycją na syte i smaczne śniadanie 🙂 właściwie rzadko robiłam pasty z użyciem twarożku, bo kiedyś za nim nie przepadałam. Jak polubiłam jadłam rzadko, a w podobnej formie zazwyczaj kupowane. Ta je bije na głowę 🙂 przygotowałam sobie pierwszy raz wieczorem, żeby rano tylko spałaszować 🙂 ale gapa dałam całą cebulę i to dość ostrą, więc zdominowała mi smak. Przez to już nie dodałam szczypiorku a koperek. Dziś mam już prawidłowe proporcje cebuli 🙂 i jest pysznie 🙂
Autorce bardzo dziękuję za zgodę na udostępnienie przepisu na blogu 🙂 przepis TU.

 

Składniki:
 
1 kostka białego sera (200g)
1/2 kostki masła (100g)
1 pęczek rzodkiewki
1/2 pęczka koperku lub szczypiorku
1/2 cebuli
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy masło (najlepiej wyjąć je trochę wcześniej z lodówki) i mieszamy do uzyskania
jednolitej masy. Cebulę, rzodkiew, szczypiorek kroimy drobno w kostkę i
dokładamy do serka, przyprawiamy i całość dokładnie mieszamy.
Gotowa na kanapki 🙂

Inne propozycje dla Ciebie

4 komentarze

natalia20041989 11 maja 2015 - 08:28

Moje ulubione śniadanko:)

Reply
admin 11 maja 2015 - 08:31

O tak, pysznie z rana z takim twarożkiem 🙂

Reply
Ania - Kto ugości moich gości? 12 maja 2015 - 11:10

O jak dawno takiej nie jadłam, nigdy nie pomyślałam o dodaniu masła, dzięu niemu pasta pewnie jest bardzo kremowa

Reply
Jolanta Klimek 14 maja 2015 - 19:59

Dodanie masła sprawia, że pasta świetnie trzyma się na chlebie 🙂 Polecam takie smaczne małe co nie co 🙂

Reply

Podoba Ci się wpis lub masz uwagi? Daj znać w komentarzu