Niedawno na blogu częstowałam pysznymi, pieczonymi roladkami schabowymi z papryką, fetą i suszonymi pomidorami (przepis TU). Właśnie te roladki podałam, m.in. z sosem z pieczonej papryki i dziś właśnie o nim wpis. Ponieważ w daniu głównym była papryka i feta to i sos postanowiłam przyrządzić z ich udziałem.
Taki sos z pieczonej papryki jest doskonały do mięs pieczonych, smażonych, a nawet do kiełbaski na gorąco czy parówek 🙂 my wypróbowaliśmy i takie wersje, aby nic nie zostało, bo jest taki pyszny :).
Polecam też do dań z grilla – podczas biesiadowania na świeżym powietrzu bardzo sprawdzają się zestawy sosów/dipów do świeżo podanych dań. Przygotuj sos z pieczonej papryki z serem feta i czosnkiem, bo pasuje nawet do grillowanej kromki chleba 🙂 lub do posmarowania tortilli – możliwości jest naprawdę całe mnóstwo.
PRZEPIS NA SOS Z PIECZONEJ PAPRYKI Z SEREM FETA I CZOSNKIEM

2 komentarze
Właśnie dzisiaj zrobiłam ten sos wyszedł super.Napewno powtórzę jeszcze nie raz.Jest świetny do karkowki z grila.Bede korzystać z wielu Twoich przepisów. Pozdrawiam .Maria
Takie komentarze to najlepsza część prowadzenia bloga! 🙂 cieszę się, że przepis przypadł do gustu i zapraszam do dalszego korzystania, po to piszę blog i dzielę się przepisami 🙂 i dziękuję za ten komentarz – to bardzo miłe, że znalazła Pani chwilę na napisanie go, bo ja po drugiej stronie komputera siedzę teraz z uśmiechem od ucha do ucha 😀
Pozdrawiam i zapraszam po więcej 🙂
Aneta.