Strona główna Kategorie przepisówDodatki do dań Pasta jajeczna z zieloną soczewicą, chrzanem i ogórkiem kiszonym

Pasta jajeczna z zieloną soczewicą, chrzanem i ogórkiem kiszonym

dodane przez Anett
Pomysł na pyszną i sycącą pastę do chleba. Polecam zrobić nie tylko na śniadanie w domu, ale też zabrać w pudełku do pracy. Przygotowanie jest banalnie proste i bardzo szybkie.
Zieloną soczewicę można stosować zamiennie z czerwoną (sama o czerwonej myślałam, ale też się skończyła).

Składniki:
5 jaj ugotowanych na twardo
5 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy
1 ogórek kiszony
1 łyżka chrzanu śmietankowego
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka kroimy w kostkę dosyć drobno, dodajemy ugotowaną soczewicę, ogórek
kiszony starty na drobnych oczkach tarki i chrzan. Całość mieszamy
lekko jeszcze rozgniatając widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym).

image_pdfZapisz przepis do PDFimage_printWydrukuj przepis

Inne propozycje dla Ciebie

Podoba Ci się wpis lub masz uwagi? Daj znać w komentarzu