Strona główna Kategorie przepisówDodatki do dań Pasta jajeczna z awokado i suszonymi pomidorami

Pasta jajeczna z awokado i suszonymi pomidorami

dodane przez Anett
Pasta jajeczna z awokado i suszonymi pomidorami, pasta z jajek, przepisy na Wielkanoc, przepisy z awokado - Kolorowy Przepisownik, sprawdzone przepisy

Pasty jajeczne lubisz? Ja uwielbiam! Przeważnie jak gotuję jajka, to biorę od razu większy garnek i gotuję ich więcej niż potrzeba, żeby z nadmiaru zrobić pastę 😀 pasta jajeczna z awokado i suszonymi pomidorami to jedna z lepszych jakie przyrządziłam! Szybka, zdrowa, pyszna! I jak to z pastą – jak pokroisz na większe kawałki to w zasadzie wychodzi Ci sałatka 😀

Taka pasta jajeczna z awokado i suszonymi pomidorami to bardzo zdrowa, sycąca i pyszna propozycja na śniadanie czy kolację. Polecam też do lunchboxów – wystarczy potem kawałek pieczywa i masz gotowy szybki, domowy posiłek.

Zobacz inne moje przepisy na pasty jajeczne:

Pasta jajeczna z wędzonym twarogiem
Pasta tuńczykowo-jajeczna
A może…
Pasta jajeczna z soczewicą, chrzanem i ogórkiem kiszonym

PASTA JAJECZNA Z AWOKADO I SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
1 dojrzałe awokado (polecam odmianę Hass)
4-5 suszonych pomidorów z oleju
4 łyżki posiekanego koperku
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotowane na twardo jajka rozgnieć widelcem w misce. Awokado przekrój na pół i usuń pestkę, następnie łyżką wydrąż środek. Miąższ skrop sokiem z cytryny (żeby zachowało piękny kolor oraz nie ściemniało) i dodaj do jajek. Następnie razem ponownie rozgnieć całość widelcem. Suszone pomidory odsącz z oleju. Odsączone pokrój w kostkę, po czym dodaj do pasty. Do smaku przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem, na koniec dokładnie jeszcze raz wymieszaj całość.

Tip: Nie wylewaj oleju po suszonych pomidorach! jest genialny do podsmażania składników, np. do makaronu czy do czegokolwiek wymyślisz. Taki olej jest mega aromatyczny.

__________________
Przepis na pastę jajeczną z awokado przygotowałam z myślą o wiosennym numerze Magazynu Aromat.

image_pdfZapisz przepis do PDFimage_printWydrukuj przepis
No images found!
Try some other hashtag or username

Inne propozycje dla Ciebie

Podoba Ci się wpis lub masz uwagi? Daj znać w komentarzu