1,9K
Robiłam porządki w szafkach i znalazłam zachomikowaną białą czekoladę. Godzinę później Córcia zasnęła, więc ja wzięłam się za pichcenie 😉 muffinki są bardzo miękkie, wilgotne, ale też kaloryczne 🙂
Składniki na 18 muffinek:
2 szkl. mąki
2 i 3/5 szkl. mleka
1 kostka masła
3/4 szkl. cukru
3 jajka
7 łyżek kakao
1 łyżeczka cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 tabliczka białej czekolady
Sposób przygotowania:
Jajka ubijamy z cukrem, następnie wlewamy mleko i masło rozpuszczone w kąpieli wodnej. Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy do równomiernego połączenia. Do foremek na muffinki wlewamy ciasto do wysokości 1/2 otworu, wkładamy po 1 kosteczce białej czekolady i wlewamy znowu ciasto do wysokości 7/8 foremki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
2 komentarze
Mmm, kuszące 🙂
Zachęcam do wypróbowania 😉 pozdrawiam serdecznie! 🙂