Gołąbki to tradycyjne, polskie danie, które zna chyba każda Pani Domu. Ale jestem przekonana, że nie każda lubi je przygotowywać ze względu na ilość pracy – sparzanie kapusty, zawijanie, gotowanie, a jeszcze o słoninie trzeba pamiętać, żeby się nie przypaliło… Ja przynajmniej należę do osób, które choć lubią gotować, to cenią sobie też możliwości przyspieszania i ułatwiania pracy 😉 dlatego dla mnie przepis na gołąbki inaczej, czyli bez zawijania był strzałem w dziesiątkę i bardzo szybko polubiłam ich przygotowywanie.
Tym, którzy również nie lubią tego długiego procesu polecam gołąbki inaczej, czyli bez zawijania.
Takie gołąbki moja Mama robi od lat stosunkowo często, bo każdy u nas lubi, a są mniej pracochłonne od tradycyjnych, zawijanych. Ja osobiście nie robiłam już ponad 2 lata – mieszkamy w jednym domu, więc szybko by się przejadły 🙂
Sprawdź też przepisy na:
Gołąbki z mielonym, kaszą jęczmienną, pieczoną papryką i buraczkiem w sosie pomidorowym
Składniki:
Wypróbuj przepis na gołąbki inaczej, czyli bez zawijania, a przekonasz się, jak szybko i łatwo przyrządzisz pyszne, polskie danie na obiad 😉
1 Komentarz
Uwielbiam je 🙂