niewielkiej ilości wody (ze szczyptą soli), odcedziłam zostawiając około
1/2 szkl. wody z gotowania i rozgniotłam tłuczkiem do ziemniaków. Ugotowałam 2 bataty i otrzymałam 1,5 szkl. pure (nie dałam wszystkiego, bo mi Zuzia zjadła;)).
Kochani, dla czytelników bloga specjalny rabat -10% w sklepie Dajar na produkty Ambition – wystarczy podać hasło ZDROWE-GOTOWANIE – warto skorzystać, bo #Ambition to marka, z którą wyposażycie się we wszystkie niezbędne rzeczy do domu, nie tylko do kuchni! 😉
11 komentarzy
wygląda wspaniale 🙂
Dziękuję:* to Brownie jest cudowne! <3
Anetko przepięknie udekorowane ciasto,a do tego przepyszne! Ja też uwielbiam kaszę jaglaną. Zapraszam Cie do siebie na szarlotke jaglaną 🙂
Zjadłabym!
Dzięki Dziewczyny 😉 Monia, na szarlotkę mnie namówiłaś 😀 aż chyba muszę sobie upiec, bo daleko do Ciebie mam…
Agata – zapraszam 😉 tego dawno nie ma, ale składniki są, zaraz upiekę 😉
Śliczna dekoracja 🙂
Jaglane brownie znam i lubię; ciekawe dodatki sobie wymyśliłaś 🙂
Dzięki serdeczne 😉 polecam wypróbować takie połączenie 🙂
Kasza jaglana rządzi 😉 Gdyby kilka lat temu ktoś powiedział mi, że na jej bazie można zrobić wiele deserów, to popatrzyłabym na taką osobę dziwnie. 😉
Kilka lat temu popatrzyłabym co najmniej tak samo dziwnie 😀
mój mąż będzie zachwycony tym przepisem. miłośnik batatów <3
Serdecznie polecam 🙂 ja też batatów nie znałam, a teraz bardzo lubię, więc rozumiem "pociąg" do nich 🙂