Tym razem danie przygotowałam w zupełnie nowej, dotąd nie próbowanej odsłonie – frittata z cukinią, batatem, marchewką i makaronem. Wersja warzywna, do której zainspirowała mnie #Lubella przysyłając swoją nowość – MINI rurki 5 warzyw. Tak fajnego makaronu warzywnego, który kolorem i smakiem podbił serca moich Dziewczynek, postanowiłam nie bezcześcić mięsem 😉 dlatego powstała w pełni wegetariańska propozycja. Makaron, którego ja użyłam do przepisu w składzie ma wspomniane 5 warzyw (sproszkowanych): marchewkę, szpinak, groszek zielony, dynię i brokuły. Ale MINI Lubella to nie tylko mini rurki 😉 znajdziesz też mini penne, kółka, kokardki i świderki… czekoladowe! Szukaj i próbuj – ja już z kolejną sałatkę mam w planach 😉
PRZEPIS NA FRITTATĘ Z CUKINIĄ, BATATEM I MINI MAKARONEM WARZYWNYM
Batata przy pomocy obieraczki tniemy cienko na “czipsy”, cukinię kroimy w talarki (ja użyłam nakładki do zrobienia wzorków), a marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki.